Geplaatst op

Afvallen en afslanken

afvallen zaandam

Snel afvallen

Al sinds ik gestart ben met mijn werkzaamheden als personal trainer in Zaandam is mijn grootste doelgroep globaal gezegd mensen die willen afslanken. Mijn persoonlijke begeleiding aan mensen met deze doelstelling is daardoor ook één van mijn specialiteiten geworden. Als afval coach begeleid ik de mensen op een natuurlijke en verantwoorde manier zonder afvallen met shakes en zonder het gebruik van afslankpillen. De afvalpillen kunnen voor sommige mensen goed werken, maar er wordt niet gedacht aan de fitheid van de mens en de mogelijk overtollige huid die overblijft. Doordat ik verschillende opleidingen heb gevolgd die uiteindelijk over het algemeen gezien dezelfde filosofie hebben geloof ik in de beste en de meest verantwoorde manier: Afvallen zonder dieet. Afvaltips zijn vanuit mijn oogpunt onder andere het aanpassen van het persoonlijke voedingspatroon in stappen. Zo is het mentaal gezien makkelijker om steeds kleine en verantwoorde aanpassingen door te voeren die kunnen worden volgehouden! Op deze manier kun je zelfs afvallen zonder sporten. Om het afvallen te stimuleren is sporten echter wel aan te raden. Zo kan het lichaam ook strakker gemaakt worden en de kans op overtollig huid dat over kan blijven laag blijft.

Dieet voor afvallen

Zoals ik in mijn vorige kopje aangaf ben ik dus niet van het diëten. Een dieet is in mijn ogen voor bepaalde tijd een ander voedingspatroon aanhouden dat u niet uw hele leven kunt volhouden en uzelf enorm beperkt in voedingsproducten. U gebruikt maaltijdvervangers en krijgt hierdoor niet de juiste vitaminen en andere voedingsstoffen binnen die in de normale natuurlijke voedingsproducten wel zitten. U zal dus geen dieet schema van mij ontvangen maar een voedingsprogramma op maat met normale gezonde voeding. In het volgende kopje vindt u hier meer informatie over. Heeft u ook wel eens dieet recepten opgezocht of verschillende diëten gevolgd zoals een shake dieet, detox dieet of een dukan dieet (proteïne dieet) om de vetverbranding op gang te laten komen? Ik ben altijd benieuwd naar de ervaringen van de mensen, want voor de één werkt het wel en voor de ander niet. Er zijn verschillende soorten classificaties in de voedingsbranche, namelijk: Een diëtiste, een gewichtsconsulent en een voedingsdeskundige zijn hier voorbeelden van. Al deze classificaties hebben hun eigen specialiteiten, dus let goed op waar je voor kiest! Tijdens het personal training traject gaan we samen een bepaalde periode aan op zoek naar het ideale gewicht, maar belangrijker nog: We gaan voor de ideale lichaamssamenstelling!

Afvallen met begeleiding

Het voedingsschema die u van mij zal krijgen is gebaseerd op uw huidige voedingspatroon. Ik ga u niet vragen om in één keer uw voedingspatroon 360 graden te draaien. Dit is voor veel mensen niet haalbaar. Een diëtiste zal u misschien verschillende dieet recepten geven, een dieet schema adviseren of andere diëten voorstellen om het ideale gewicht na te streven, maar de vraag is of er ook rekening wordt gehouden met het vervolg? Kunt u het dieet schema uw hele leven volhouden? Ik adviseer u in stappen en zorg ervoor dat u na het personal training traject gewoon door kunt gaan met het voedingspatroon dat is ontwikkeld!

Koolhydraten dieet

Om af te vallen moeten we uiteraard naar de verzadigde vetten gaan kijken, maar ook naar de koolhydraten. Koolhydraten bestaan namelijk uit enkelvoudige en meervoudige koolhydraten. De enkelvoudige koolhydraten noemen we ook wel de snelle suikers. De snelle suikers willen we zoveel mogelijk vermijden en daarom bestaat er een koolhydraatarm dieet. Ervoor zorgen dat het aantal koolhydraten per dag zo laag blijft als uw lichaam aan kan, want het moet uiteraard wel vol te houden zijn zodat u geen last krijgt van de volgende verschijnselen: trek krijgen, moe worden, weinig energie hebben en zich slap voelen. Zo kan er ook een jojo-effect ontstaan.

Eiwitdieet

Een ander dieet voorbeeld is een proteïne dieet, ook wel eiwitdieet genoemd. Dit kan door middel van dieet shakes die grotendeels uit eiwitten bestaan. Ik adviseer geen dieet shakes te nemen, maar een eiwit dieet met normale gezonde voedingsproducten is prima aan te raden op een manier dat u plezierig afvalt zonder hongergevoel. Daarom is die persoonlijke begeleiding zo belangrijk!

Juiste manier om af te vallen

Tijdens het adviesgesprek vertellen veel mensen mij dat ze graag willen afvallen in de buik. Bij ieder persoon is de volgorde van afvallen echter anders. Ik heb het al in vele mogelijke volgordes ervaren, maar dit kunnen we dus niet zelf bepalen. Het gaat erom dat er een verandering in de lichaamssamenstelling plaatsvindt. Het lichaam vormt zich dan vanzelf naar een natuurlijk figuur. 10 kilo afvallen is een doelstelling die vaak in de sportschool gehoord wordt als er gevraagd wordt naar de doelstelling van de klant. Het gewicht is echter niet het belangrijkste waar naar gekeken moet worden. Gewicht is een algemeen woord en bestaat onder andere uit organen, vetten, spieren en vocht. Daarom is het belangrijk dat er ook aan omvangmetingen wordt gedaan. Ik meet verschillende punten van het lichaam zodat ik precies kan bijhouden waar er vooruitgang wordt geboekt. Iedere week of zelfs wel iedere dag op die weegschaal gaan staan omdat we zoveel mogelijk willen afvallen in een week… maar waarom? Geef het lichaam eens de tijd om te laten wennen aan het nieuwe voedingspatroon. Geef het lichaam de tijd om de stofwisseling omhoog te brengen en de vetverbranding op gang te laten komen! Wilt u alleen hulp bij afvallen zonder te sporten dan kan dat natuurlijk ook. We plannen dan samen voedingsmomenten (praatsessies) in waarbij dus niet wordt gesport. Kortom: Het is in mijn optiek niet lijnen, maar het voedingspatroon en leefstijl veranderen zodat u dit uw gehele leven kunt volhouden en geen jojo-effect creëert. Ik adviseer ook intensieve interval trainingen in verschillende soorten trainingselementen. Kunt u dan bijvoorbeeld door middel van hardlopen afvallen ? Hardlopen kan een onderdeel zijn van een intensieve training die er uiteindelijk voor zorgt dat de stofwisseling omhoog gaat zodat u ook de uren na uw training nog profijt heeft van een verhoogde stofwisseling en dus een verhoogde verbranding. En juist bij dit soort trainingen hebben mensen hulp nodig, afvallen met begeleiding!

Afvallen na de zwangerschap

Al regelmatig heb ik vrouwen mogen begeleiden die graag wilden afvallen na hun zwangerschap. Voor vrouwen die in deze situatie zitten is het ook geen overbodige luxe om hierin begeleiding te zoeken aangezien er op een verantwoorde manier weer het één en ander moet worden opgebouwd. Wie dus wilt afvallen in Zaandam en omstreken kan bij mij terecht voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken. Ik help u graag om het gewenste resultaat te behalen!

(bron www.martijnvanbraam.nl)