Geplaatst op

Borstlift

borstlift

Een borstlift is een van de meest uitgevoerde borstoperaties in Nederland en onze gespecialiseerde artsen* helpen u graag!

Deze ingreep wordt altijd uitgevoerd onder volledige narcose

Hoe gaat een borstlift in zijn werk?

Veel vrouwen hebben moeite met de vorm van hun borsten. Dit komt meestal door:

  • Gewichtstoename of –afname. De borsten zijn bijvoorbeeld gaan hangen na een zwangerschap;
  • Te zware borsten die vervolgens rug-, schouder- en/of nekklachten veroorzaken;
  • Psychisch gerelateerde oorzaken. Onzeker voelen wanneer u uw borsten als te klein of te groot ervaart.

Bij een borstlift wordt overtollig huid van de borst verwijderd. Dit betekent dat de borst iets kleiner wordt. Daarom wordt de borstlift bij kleinere borsten vaak gecombineerd met het plaatsen van een klein implantaat om ook een vergrotend effect te krijgen.

Wanneer de huid is verwijderd zullen de tepels en het borstweefsel hoger worden geplaatst. Rond beide tepels zal een cirkelvormig litteken ontstaan. Een enkele keer kan een verslapte borst gecorrigeerd worden door alleen een borstvergroting.

Voordat de borstlift wordt uitgevoerd komt u op consult bij een van onze consulenten. Zij luisteren naar jouw wensen en verwachtingen en zullen een advies geven over welke arts het beste bij jou past. Hierna wordt een afspraak gemaakt voor een consult bij de arts die uw borstlift gaat uitvoeren. Hij gaat nogmaals naar uw borsten kijken en zal beoordelen of de ingreep medisch verantwoord is. Wanneer dit het geval is zal de operatie ingepland worden. Het is in Nederland wettelijk verplicht dat tussen het consult met de arts en de operatie 7 dagen wachttijd zit. Let op: de betaling van uw behandeling dient uiterlijk 4 weken van tevoren voldaan te zijn.

Gratis consult

Interesse in een borstlift? Klik hier om een consult in te plannen.

*De arts bepaald of de behandeling medisch noodzakelijk is. Deze behandeling valt onder omzetbelasting vrijgestelde gezondheidskundige verzorging in de zin van art. 11-1-g Wet op omzetbelasting 1968