Geplaatst op

Borstverkleining

borstverkleining

Wat houdt een borstverkleining in?

Een borstverkleining is, samen met de borstlift, een van de meest uitgevoerde borstoperaties in Nederland. Onze gespecialiseerde artsen helpen u graag om het gewenste resultaat te bereiken!

Een borstverkleining wordt altijd uitgevoerd onder volledige narcose. 

Waarom een borstverkleining?

Veel vrouwen hebben moeite met de vorm van hun borsten. Dit komt meestal door:

  • Gewichtstoename of –afname. De borsten zijn bijvoorbeeld gaan handen na een zwangerschap;
  • Te zware borsten die vervolgens rug-, schouder- en/of nekklachten veroorzaken;
  • Psychisch gerelateerde oorzaken. U kunt u bijvoorbeeld onzeker voelen als u uw borsten als te klein of te groot ervaart.

Een borstverkleining kan er voor zorgen dat u zich weer goed gaat voelen over uw borsten. De ingreep duurt ongeveer 2 uur en vereist een overnachting in de kliniek waar je geholpen wordt. Aan de onderkant van de borst wordt een wigvormig deel van het huid- en klierweefsel weggenomen. Daarna wordt de tepel naar boven verplaatst en wordt, eventueel, de tepelhof verkleind. Op deze manier wordt er een kleinere borst gemodelleerd. Wanneer de borstverkleining is geslaagd zal de borst gehecht worden en krijgt u een steunverband om.

Gratis consult

Interesse in een borstverkleining? Klik hier om een consult in te plannen.

*De arts bepaald of de behandeling medisch noodzakelijk is. Deze behandeling valt onder omzetbelasting vrijgestelde gezondheidskundige verzorging in de zin van art. 11-1-g Wet op omzetbelasting 1968

Let op: de betaling van uw behandeling dient uiterlijk 4 weken van tevoren voldaan te zijn.