Geplaatst op

Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie

Wat houdt een buikwandcorrectie in?

De huid op de onderbuik kan door verschillende oorzaken slap en uitgerekt zijn:

  • Zwangerschap
  • Gewichtsverlies
  • Veroudering

Met behulp van een buikwandcorrectie kunnen we dat herstellen. De arts kijkt samen met u – voor de spiegel – wat u mag verwachten na een dergelijke ingreep. De huidkwaliteit verandert niet na deze ingreep, de contouren wel. Wanneer er geen sprake is van huidoverschot, maar van plaatselijke vetophopingen kan liposuctie een oplossing bieden.

Wat is een buikwandcorrectie?

Bevindt het teveel aan huid zich alleen onder de navel, dan kunnen we volstaan met een mini-buikwandcorrectie. Is de buikwand in zijn geheel verslapt, dus ook de huid en de spieren boven de navel, dan is een totale buikwandcorrectie (of buikwandplastiek) de beste oplossing. Bij deze ingreep wordt het huidoverschot verwijderd en de navel naar boven verplaatst. Een buikwandcorrectie is een grote ingreep waarvoor u meestal een nacht moet blijven in onze kliniek.

Voordat u een buikwandcorrectie overweegt vinden wij het belangrijk dat u ervan op de hoogte bent dat u – in ruil voor een strakkere buik – een enigszins opzichtig litteken na de ingreep krijgt. Het litteken loopt dwars over de onderbuik van de ene heup tot aan de buitenkant van de andere heup. Over het algemeen geldt het volgende principe: hoe donkerder de huid, hoe langer het duurt voordat het litteken soepeler, dunner en minder zichtbaar wordt. Meestal wordt de navel opnieuw ingehecht, zodat rond de navel ook een litteken ontstaat. Uiteraard doen onze ervaren plastisch chirurgen hun uiterste best de littekens zoveel mogelijk binnen de ‘bikini-grens’ te houden.

Een buikwandcorrectie kan u een aanzienlijk plattere buik geven. Maar deze ingreep is geen oplossing tegen overgewicht. Bent u te zwaar, dan is het verstandig om voor de operatie eerst af te vallen. Het resultaat van de operatie zal daarna beduidend beter zijn. Bent u een vrouw, dan is het verstandig om na de laatste zwangerschap zich te laten opereren.