Geplaatst op

Kinvergroting

Kinvergroting

Wat houdt een kinvergroting in?

De kin symboliseert kracht en vastberadenheid. Soms kan de contour van het gelaat op een indrukwekkende manier verbeterd worden door een kinimplantaat.

Met een computer kunnen we een analyse maken van de zijkant van het gezicht, dit heet een profielanalyse. Vaak is er een subtiel evenwicht tussen contouren, zoals de neus en kin. Dit kan echter verstoord worden door een grote neus of een teruggetrokken kin. Regelmatig wordt er om die reden een combinatie van een neuscorrectie en een kinprothese uitgevoerd.

De ingreep

Met een computer kunnen we een analyse maken van de zijkant van het gezicht, dit heet een profielanalyse. Vaak is er een subtiel evenwicht tussen contouren, zoals de neus en kin. Dit kan echter verstoord worden door een grote neus of een teruggetrokken kin. Regelmatig wordt er om die reden een combinatie van een neuscorrectie en een kinprothese uitgevoerd.

Bij een kinvergroting wordt er een snede gemaakt onder de kin. Via deze snede wordt het implantaat ingebracht, waarna de snede weer wordt gehecht. We gebruiken hiervoor een speciale techniek die minimale littekenvorming geeft. Wat overblijft is een heel klein litteken dat nauwelijks zichtbaar zal zijn.

Het kinimplantaat kan ook via de binnenkant van de mond ingebracht worden. Er wordt dan een snede gemaakt ter hoogte van de kaak, tussen de ondertanden en onderlip. Deze methode veroorzaakt geen littekens, maar heeft als nadeel dat de kans op een infectie iets groter is. Nadat de hechtingen zijn aangebracht, wordt jouw kin met een pleisterverband bedekt.

Na de ingreep

Het pleisterverband moet een week blijven zitten en is dus vrij zichtbaar. Ook is het behandelde gebied gezwollen en blauw. Bloeduitstortingen verdwijnen vrij snel na de ingreep, maar het duurt een paar weken voordat de zwelling wegtrekt. Je kin is dus voor een tijdje iets dikker dan normaal. Het gebruik van een coldpack kan de zwelling sneller laten slinken.

Het resultaat

Door een kincorrectie verandert je profiel blijvend. Door je kin of kaaklijn aan te passen, krijgt je gezicht een vrouwelijkere of mannelijkere vorm. Het uiteindelijke resultaat van een kincorrectie is pas na een maand goed te zien.

Het materiaal waarvan de kinprothese is gemaakt, heet een silicone blok. Dit materiaal veroorzaakt geen afstotingsverschijnselen, wel kan er kapselvorming optreden waardoor plooien te zien zijn. Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden er foto’s gemaakt die aan jouw medisch dossier zullen worden toegevoegd.