Elke neus is anders. Daarom is elke neuscorrectie uniek. Een neuscorrectie kent vele varianten. Zo bestaat er een relatief kleine ingreep, zoals een neuspuntcorrectie, maar bestaat er ook een uitgebreide neuscorrectie waarbij zowel de grootte, vorm als het neustussenschot kan worden aangepast.

Hoe gaat een neuscorrectie in zijn werk?
De ingreep wordt uitgevoerd onder volledige narcose. Dit houdt in dat het hele lichaam verdoofd wordt, waardoor je niets van de ingreep zult merken. Ook na de ingreep herinner je je niets meer van de operatie. Je gaat slapen en wordt wakker wanneer de neuscorrectie is voltooid. Je wordt onder narcose gebracht door een anesthesist. Hij of zij zal de narcose de gehele operatie in de gaten houden.

Er zijn twee soorten neusoperaties:
– Een gesloten neuscorrectie. Hierbij wordt de operatie uitgevoerd via de neusgaten, waardoor je geen zichtbare littekens krijgt.
– Een open neuscorrectie. Hierbij wordt een sneetje gemaakt aan de buitenzijde van het neustussenschot. Deze methode wordt gebruikt wanneer de neuscorrectie complexer van aard is.

De arts zal tijdens het consult aangeven welke methode er voor jouw neuscorrectie gebruikt zal worden. Er wordt tijdens de operatie altijd zo nauwkeurig mogelijk gewerkt, zodat de wond zo klein mogelijk blijft. Dit betekent dat het litteken zo onopvallend mogelijk wordt.

Consult
Voordat de ingreep kan plaats vinden kom je op consult bij een van onze consulenten. Een consulent geeft gratis advies over alle mogelijkheden binnen de praktijk. Dit advies is altijd persoonlijk opgesteld naar jouw klachten en wensen. Er wordt tijdens het consult aangegeven welke arts het beste bij je past en er wordt, in overleg met jou, een datum vastgesteld voor de operatiedag. Dit wordt uiteraard alleen gedaan wanneer je akkoord gaat met de behandeling. Tijdens het consult krijg je alle tijd om eventuele vragen te stellen en aan te geven wat je verwacht van de neuscorrectie. Een consult is altijd vrijblijvend.

Heb je interesse in een neuscorrectie of wil je meer informatie? Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend consult.