Geplaatst op

Online Personal Training

Online personal training

Wat is Online Personal Training en wat kan ik verwachten van mijn Online Personal coach?


Met Online Personal Training word je door een Online Personal coach begeleid naar jouw doelstelling. Of dit nu is afvallen, strakker figuur, aankomen, spiermassa- of kracht opbouwen of een conditionele doelstelling is, jouw Online fitness coach kan jouw daar bij helpen. Het traject start met een telefoon gesprek met jouw Online Personal coach waarna je een intake formulier ontvangt. In het intake formulier staan veel persoonlijke vragen zodat ik een goed beeld heb van wie jij bent.
Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om. Deze gegevens zullen niet openbaar of aan derden worden getoond. Na het retourneren van het intake formulier gaat jouw Online Personal Trainer een account voor je aanmaken in Virtuagym. Jij ontvangt een e-mail met een uitnodiging om je account te bevestigen en een wachtwoord aan te maken. Na het activeren kun jij de apps in de Play Store of Apple Store downloaden genaamd Virtuagym en Food. Log bij beide apps in en dan gaan wij van start!

Trainingsschema Online Personal Training


Direct na het activeren ga ik als Online Personal coach voor jou aan de slag. Als Online Personal Trainer zal ik een trainingsschema voor jouw klaar maken zodat jij snel aan de slag kan gaan in de sportschool, thuis of buiten. Elke maand ontvang jij van jouw Online Fitness Trainer een nieuw trainingsschema. Dit trainingsschema word geheel gepersonaliseerd zodat jij optimaal aan jouw doelstelling kunt werken.
Jouw Online Personal Trainer staat elke dag voor je klaar. Begrijp je iets niet, lukt een oefening niet, loop je tegen een ander probleem of heb jij een andere vraag, dan kun jij altijd via de Virtuagym app een privé bericht naar jouw Online Personal Trainer sturen zodat ik je kan ondersteunen en eventueel je trainingsschema kan aanpassen waar nodig is.

Online Personal Training met Voedingsadvies


Direct na het activeren van de Virtuagym app gaat jouw Online Personal coach aan de slag met jouw voeding. Ik maak een persoonlijke calorieberekening met betrekking tot jouw doelstelling. De calorieberekening die jouw Online Personal Trainer maakt zal aangeven hoeveel calorieën jij per dag mag eten en hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten je uitgesplitst binnen moet krijgen per dag. Jij ontvangt een e-mail van jouw Online fitness coach met de eerste tips zodat je direct van start kunt om een gezond en verantwoord voedingspatroon te creëren wat geheel bij jouw doelstelling past.
In de app zal jij dagelijks je voeding noteren zodat jouw Online Personal coach mee kan kijken achter de schermen en jou nog beter kan coachen. Voeding is en blijft lastig en daarom zal ik jou intensief blijven begeleiden op het gebied van voeding en training. Waar nodig is zal ik jou tips geven, recepten sturen, dag schema’s maken en helpen bij de gezonde keuzes.

Wegen en meten met online personal training


Elke maand stuurt jouw Online Personal Trainer een herinnering dat het tijd is om je gewicht en omvang te meten. Mocht jij een weegschaal hebben die ook de vet % en spier % meet, wilt de Online fitness coach deze gegevens graag ontvangen. Vraag eventueel bij de sportschool waar jij sport of zij daar een weegschaal hebben die ook vet % en spier % meet. De fitness coach van de sportschool kan jou begeleiden om de weegschaal op de juiste manier in te stellen. Om je omvang meting correct te meten is het belangrijk dat de Online Personal Coach de juiste gegevens elke maand ontvangt. Het is daarom belangrijk dat je altijd op dezelfde plek meet.
Hoe meet ik mijn omvang?- Pak een flexibele meetlint
– De borstomvang meet je op tepelhoogte (1)
– Je taille meet je op het smalste gedeelte van je bovenlichaam (2). Dit ligt net boven de navel.
– De heupen meet je op het breedste gedeelte van je heupen (3). De meetlint dient daarom over de billen heen te komen.

Op het moment dat je meet mag jij je buik niet inhouden. Houd de meetlint licht vast en adem even diep in en uit zodat je lichaam ontspant en jij je lichaam op een ontspannen manier kunt meten. Laat het meten eventueel aan iemand anders over zodat jij zelf niet loopt te rotzooien om alles goed te doen.
In de app kun jij je vooruitgang bijhouden onder het kopje vooruitgangen. Hier zie je een grafiek van je gewicht, omvang meting en andere gegevens die de Online Personal Trainer invoert.