Pokemon Go’s Celebi is de tweede mythische Pokémon die is verschenen in het razend populaire spel van Mystic 7. Na eerst te zijn verschenen in Chicago tijdens Pokémon Go Fest gaan er nu geruchten dat Celebi is te vinden op specifieke locaties. Middels datamining uitgevoerd door gebruikers van ‘The Silph Road’ subreddit is te zien dat locaties die te maken met gezondheid een belangrijke rol spelen bij het vangen van deze legendarische Pokémon.

Celebi is een dual-type Psychic/Grass Mythical Pokémon uit de tweede generatie. In de Pokémon wereld bekend als ‘Voice of the Forest’ kan Celebi reizen door de tijd en planten tot perfecte gezondheid brengen. Celebi is de laatste Pokémon voor je Pokédex van generatie 2. Met een zwakte tegen Fire, Bug, Ghost en Dark Pokémon gecombineerd met niet al te beste statistieken zul je Celebi niet snel gebruiken bij gym battles of raids. Echter hoe moeilijk te verkrijgen en hoe zeldzaam Celebi is maakt het de moeite waard erop uit te gaan.

celebi pokemon go

Meerdere spelers uit verschillende communities hebben laten zien dat zij bij Pokéstops in de buurt van een tandarts en een ziekenhuis een Celebi encounter kregen. Alle spelers die hun Celebi hebben gevangen rapporteren dat zij de derde groep taken van de Mew questline hadden voltooid. Na de eerdere questline van Celebi ‘A Ripple in Time’ is dit de eerste keer dat Celebi direct gevangen is. Voor de zeer actieve spelers die Celebi al gevangen hebben is dit een kans om extra candy te verzamelen en je Celebi nog sterker te maken.

Het eerste bericht dat Celebi was gevangen vandaag kwam uit Utrecht in een Telegram groep. Een speler vertelde dat Celebi tevoorschijn kwam terwijl hij in de wachtkamer van Mondzorgcentrum Utrecht MyDent. Een groot tandheelkundig centrum gevestigd bij winkelcentrum Nova op Kanaleneiland. De speler wist Celebi te vangen en net op tijd te zijn voor zijn tandartsafspraak!

Wij hebben verder dan Whatsapp en Telegram groepen over Pokémon Go nog geen berichten gezien van Pokémon Go Nederland of Pokémongofans.

celebi AR