Geplaatst op

Tepelcorrectie

Tepelcorrectie

Wat houdt een tepelcorrectie in?

Een tepelcorrectie wordt uitgevoerd wanneer het tepelhof te groot is. Hierbij wordt uitgegaan van een gemiddelde tepelhof met een diameter van ongeveer 4,5 centimeter.

Een chirurgische correctie van een vergrote tepelhof wordt chirurgisch gecorrigeerd door de gepigmenteerde huid rond de tepel(hof) te verwijderen. Dit doen onze gespecialiseerde artsen door een kleine snede aan de buitenkant van de tepelhof of rond de tepel te maken. Dit veroorzaakt een klein litteken.

Deze ingreep kan prima onder lokale verdoving. De borstklier en de melkgangen blijven onaangetast waardoor je ook na een tepelhofverkleining borstvoeding kan blijven geven.

Voordat de tepelcorrectie kan worden uitgevoerd kom je op consult bij een van onze consulenten. Tijdens dit consult kun je aangeven wat je wensen en verwachtingen zijn. De consulent zal naar jouw borsten gaan kijken en uiteindelijk een advies geven. Ook zal er hierbij aangegeven worden welke arts het beste bij jou ingreep en jouw wensen past. Wanneer dit is vastgesteld ga je ook nog op consult bij de arts die de tepelcorrectie gaat uitvoeren. Hij zal ook je borsten bekijken en nagaan of de behandeling medisch verantwoord is.* In Nederland is het wettelijk verplicht dat er tussen het consult met de arts en de tepelcorrectie 7 dagen wachttijd zit.

Tepelcorrectie advies

We adviseren je om na de operatie zo voorzichtig mogelijk te zijn. Ook raden wij aan om na de operatie zes weken lang een postoperatieve bh te dragen. Normale lichaamsbeweging is prima, maar probeer inspannend werk de eerste zes weken te vermijden. Dit betekent dat je niet intensief kunt sporten en geen zware objecten kunt tillen in de herstelperiode. Rustig fietsen, wandelen en autorijden kun je na een week met een gerust hart weer doen.

Interesse in een tepelcorrectie? Klik dan hier om een consult in te plannen.

* De arts bepaald of de behandeling medisch noodzakelijk is. Deze behandeling valt onder omzetbelasting vrijgestelde gezondheidskundige verzorging in de zin van art. 11-1-g Wet op omzetbelasting 1968.

Let op: de betaling van uw behandeling dient uiterlijk 4 weken van tevoren voldaan te zijn.