Wat houdt een wenkbrauwlift in?

Als je wenkbrauwen gezakt zijn, kan dit een sombere uitdrukking aan je gezicht geven. Soms rekt de huid rond de bovenoogleden namelijk zó uit dat hij over de ogen gaat hangen. Als alleen het buitenste deel van je wenkbrauw is gezakt, kan een wenkbrauwlift uitkomst bieden.

De klachten kunnen bij een verzakte wenkbrauw overeenkomen met die een overschot aan huid hebben van de bovenoogleden. Wanneer de ruimte tussen de wenkbrauw en de wimpers echter te klein zijn, dan is een ooglidcorrectie alleen niet de oplossing.

De narcose

Een wenkbrauwlift wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer een uur. De plastisch chirurg neemt een reepje huid en bindweefsel weg in de haargrens boven de slaap. Vlak boven de wenkbrauw (aan de buitenkant) wordt ook een reepje huid verwijderd. Het weefsel wordt vervolgens strakker getrokken en gehecht.

De littekens komen in de haarlijn en zijn dus niet zichtbaar. De wond wordt afgedekt met een pleister.

De ingreep

De snedes die nodig zijn om een wenkbrauwlift uit te kunnen voeren, worden zo mooi mogelijk gehecht. De littekens worden (als dat mogelijk is) verborgen in een huidplooi, net boven de wenkbrauw. De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig zijn. Na deze periode nemen ze meer en meer dezelfde kleur aan als jouw huid.

Het resultaat

Pas als de zwelling bijna verdwenen is, is het resultaat goed te beoordelen. Het uiteindelijke resultaat is pas zichtbaar nadat de wond en het onderhuidse weefsel volledig genezen zijn. Dit duurt ongeveer drie maanden. Uiteindelijk blijft er niet meer over dan een licht lijntje (van ongeveer vijf centimeter) direct boven de wenkbrauw.