Geplaatst op

Zwangerschapsmassage Zaandam

Zwangerschapsmassage Zaandam

Nieuw! Zwangerschapsmassage in Zaandam bij Wendy Schaar. De zwangerschapsperiode is een mooie tijd waarin veel verandert in het lichaam. Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van zwangerschapsverschijnselen zoals vermoeidheid, last van je rug, nek of bekken, minder goed slapen en vasthouden van vocht. Een zwangerschapsmassage kan je helpen deze klachten te verminderen, geeft ontspanning en verminderd de kans op vroeggeboorte of complicaties tijdens de bevalling.

Waarom een zwangerschapsmassage?

Je lichaam veranderd in een rap tempo tijdens je zwangerschap. Je bent ervoor gemaakt, maar het kan wel een belasting zijn. Tijdens je zwangerschap worden je gewrichten soepeler, moeten je rug- en beenspieren harder werken en je kan vocht vasthouden. Dit levert stress voor je lichaam. Een zwangerschapsmassage zorgt voor ontspanning en verlichting van deze kwaaltjes. Vaak worden baby’s tijdens de massage iets bewegelijker. Dit komt omdat jij ontspant en je ademhaling dieper wordt waardoor er meer zuurstofrijkbloed naar je baby gaat. Door de strijkingen tijdens de massage verbeterd de bloedsomloop en maak je gelukshormonen aan (dopamine, oxytocine, endorfine en serotonine). Deze stofjes gaan via de placenta naar je baby. Dit zorgt ervoor dat je tijdens en na de massage een langdurig ontspannen effect hebt samen.

Een zwangerschapsmassage of gewone massage?

Zit er verschil tussen? Ja, en dit moet je niet onderschatten! Er zijn namelijk verschillende drukpunten waar een masseur rekening mee dient te houden. Door het stimuleren van bepaalde drukpunten zou de baarmoeder kunnen samentrekken. Een stoelmassage is om die reden af te raden. Een warmte massage, hot stone massage, aromatherapie of kruidenstempelmassage wordt ook afgeraden. Sommige kruiden kunnen een verkrampende werking hebben en andere hebben een kleine kans om zwangerschapsvergiftiging te veroorzaken. Een masseur gespecialiseerd in zwangerschapsmassages houdt hier rekening mee en een gewone masseur niet.

Voordelen zwangerschapsmassage

√ Het helpt je ontspannen en tot rust komen
√ Tijdens de massage word je hartslag rustiger, de ademhaling dieper en je bloedsomloop en lymfestelsel verbeterd. Hierdoor kun je makkelijker je afvalstoffen kwijt en gaat er meer zuurstofrijkbloed naar je organen en je baby
√ Een zwangerschapsmassage zorgt voor een betere vochtafdrijving
√ Het kan rugklachten, bekkenklachten en beenkrampen verlichten
√ Het vermindert de aanmaak van stresshormonen en verbetert de aanmaak van geluk hormonen waardoor jij en je baby lekkerder in je vel gaan zitten.
√ Een massage kan verbetering geven op je nachtrust
√ Je lichaam leert te ontspannen tijdens de massage. Dit kan helpen om ook tijdens de bevalling te ontspannen
√ Verminderde kans op vroeggeboorte en complicaties tijdens de bevalling.

Wat kun je verwachten?

Een zwangerschapsmassage is een zachte ontspannende massage die gericht is op je zwangere lichaam. Je rug, nek, schouders en benen worden goed gemasseerd om pijntjes te verlichten. Ik heb een speciale zwangerschapstafel zodat jij op je buik kan liggen, wat extra ontspanning geeft. Naar wens kan ik ook je buik mee masseren. Niet iedereen vindt dit prettig dus geef dit gerust aan.

Wanneer een zwangerschapsmassage?

Vaak stellen zwangere vrouwen de verwennerij uit tot hun zwangerschapsverlof, maar het is aan te raden om daar al eerder mee te beginnen. In het eerste trimester wordt een zwangerschapsmassage afgeraden, omdat er dan meer kans is op een miskraam. Het is nooit wetenschappelijk aangetoond dat dit door een massage kan gebeuren, maar beter nemen we het zekere voor het onzekere. Na 12 weken ontvang ik je graag in mijn salon, maar hoe vaak kun je komen? De meeste vrouwen komen in het tweede trimester 1x per 4 à 5 weken. Wanneer je in het derde trimester zit is het verstandig 1x per 2 weken te komen. De snelgroeiende baby zorgt dan vaak voor extra rug- schouderklachten die dan snel verholpen kunnen worden.

Overleg met de verloskundige

Er zijn een aantal situaties waarin je echt eerst moet overleggen met de verloskundige of gynaecoloog of een zwangerschapsmassage mag.

• Hoge bloeddruk
• Vocht vasthouden. Een massage kan helpen om het vocht af te drijven. Het is wel belangrijk om te weten of je een gezonde bloeddruk hebt.
• Trombose
• Spataderen
• Extreme vermoeidheid
• Misselijkheid
• Medicijngebruik
• Hartklachten
• Koorts (Dan mag er sowieso niet gemasseerd worden)
• Verhoogt risico op miskraam, vroeggeboorte of loslaten van de placenta

Breng mij op de hoogte van je gezondheidsklachten zodat ik hier rekening mee kan houden.

Massage na de bevalling

Je lichaam heeft tijdens de bevalling heel hard gewerkt en heeft nu tijd nodig om te herstellen. Dit ontzwangeren duurt ongeveer 9 maanden. Een massage kan het herstelproces een handje helpen. Je hormonen komen sneller in balans en het stimuleert de bloedsomloop. Geef je borstvoeding? De kans bestaat dat je last krijgt van nek- schouderklachten. Een massage kan dan voor verlichting zorgen.